Centar za razvoj karijere

Univerzitetski centar za razvoj karijere i savetovanje studenata`slika_nije_ucitana

Ključna uloga Centra za razvoj karijere jeste: da pomaže studentima Univerziteta u Beogradu u razvoju onih znanja i veština koje će im biti od značaja pri zapošljavanju; da pomogne u sticanju radnog iskustva tokom studiranja i saznanja o svetu poslovanja, te da pripremi studenate za uspešni prelazak na sledeći nivo razvoja karijere nakon diplomiranja. To postižemo time što:

Studentima omogućavamo pristup najnovijim informacijama o bitnim zanimanjima, poslodavcima i mogućnostima daljeg obrazovanja, kao i informacijama o aktuelnim slobodnim radnim mestima; pomažemo im, takođe, da konstruktivno razmišljaju o datim mogućnostima.

Objektivni smo i poverljivi kada dajemo savete studentima i upućujemo ih u procese izbora karijere, kao i kada im pomažemo u sastavljanju i primeni realističnih planova za razvoj karijere.

Organizujemo radionice, kratke kurseve, razgovore i predstavljanja poslodavaca, kako bismo pomogli studentima da bolje razumeju svet poslovanja i da savladaju veštine neophodne za organizovanje i uspešno vođenje sopstvene karijere.

Sarađujemo sa fakultetima Univerziteta u Beogradu u podsticanju profesionalnog razvoja studenata i njihovih karijera.

Pružamo niz usluga poslodavcima koji su zainteresovani za zapošljavanje studenata i diplomaca – objavljujemo informacije o slobodnim radnim mestima i drugim korisnim mogućnostima za studente; organizujemo prezentacije kompanija i razgovore sa poslodavcima, kao i sajmove poslova.

Pružamo informacije o tržištu rada za diplomce Univerziteta u Beogradu, kao i o postdiplomskim studijama.

Radimo na poboljšanju efikasnosti centra za razvoj karijere i edukaciji zaposlenih, kako bismo unapređivali našu efikasnost i bili u mogućnosti da izađemo u susret drugačijim potrebama studenata i poslodavaca.

Uloga Centra za razvoj karijere nije da posreduje u zapošljavanju, već da pruža relevantne informacije o mogućnostima zaposlenja, dok je na studentima da te mogućnosti ostvare u direktnom kontaktu sa poslodavcima.


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: